Paweł Ochman, autor „Roślinnej kuchni kresowej” gościem podcastu ZABAWY JEDZENIEM.

20 kwietnia 2023, Paweł Ochman, autor „Roślinnej kuchni kresowej” gościem podcastu ZABAWY JEDZENIEM.

Zapraszamy do wysłuchania rozmowy w podcaście „Zabawy jedzeniem” z Pawłem Ochmanem, autorem książki Roślinna kuchnia regionalna.

Dawne smaki, zapomniane dania, warzywa, których nazw nikt już nie kojarzy. Potrawy ze świata, który bezpowrotnie przeminął. Wspomnienie Kresów Wschodnich – krainy historycznej, geograficznej, ale i… ciut mitologicznej. Hołd dla regionalnej kuchni II Rzeczpospolitej – wielokulturowej, pysznej i kolorowej. Taka jest najnowsza książka Pawła Ochmana Roślinna kuchnia kresowa! - zapowiada rozmowę Paulina Nawrocka-Olejniczak.

https://zabawyjedzeniem.pl/episodes/