Bookcast – „Opakowania czyli perfumowanie śledzia”. Gościni Katarzyna Jasiołek.

1 lutego 2022, Bookcast – „Opakowania czyli perfumowanie śledzia” gości Katarzynę Jasiołek

„Zapraszamy na Bookcast Radia Kulinarnego, w którym wybierzemy się w podróż w przeszłość PRL – w świat reklamy, opakowań i wystaw. W świat pełen paradoksów – pustych półek sklepowych i zaskakującego designu. W pierwszej warstwie najnowsza książka Katarzyny Jasiołek to opowieść o tym, jak sprzedawano, pakowano i reklamowano towar w Polsce Ludowej, ale ta „historia opakowania” jest również jednocześnie kursem polityki gospodarczej PRL oraz krótkim wstępem do socjologii tamtego okresu. Ta książka jest niezwykle ekscytującą podróżą. No i jest nam bardzo bliska – wszak wino i inny alkohol to również etykieta i opakowanie”.

https://radiokulinarne.pl/bookcast-opakowania-czyli-perfumowanie-sledzia-goscini-katarzyna-jasiolek/?fbclid=IwAR0uUbx7G91Wadl4CHGf5xB4vTnO9ySyiRy6VvKjDoEpxKRlAR7OW1uMWEw