O „Glukozowej rewolucji” na stronakuchni.pl

7 czerwca 2023, „Glukozowa rewolucja” Jessie Inchauspé i jej 5 najcenniejszych rad.

„Ekspertka w książce Glukozowa rewolucja w prosty i bardzo obrazowy sposób tłumaczy czym jest glukoza i jak rozumieć pojęcie skoku cukru we krwi, dlaczego są one szkodliwe dla zdrowia, a także, w jaki sposób unikać skoków cukru jedząc produkty spożywcze, które najbardziej nam smakują. Biochemiczka twierdzi, że zmieniając odrobinę styl życia, zostaje wypłaszczona krzywa cukrowa. A ta im bardziej płaska, tym lepiej dla zdrowia”. 

Przeczytaj cały artykuł -

https://stronakuchni.pl/glukozowa-rewolucja-ograniczasz-cukier-oto-5-rad-ekspertki-nawet-dla-osob-niezagrozonych-cukrzyca/ar/c17-17609175